понеділок, 22 червня 2009 р.

ПУБЛІЧНІ ЛЮДИ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Не обов’язково мати добрі зв’язки або веселу вдачу, щоби познайомитися із публічними людьми Рівненщини. Достатньо пошукати їх у… соціальних проектах в Інтернеті. Сторінки відомих рівнян на Інтернет-сайтах «Одноклассники» та «В Контакте» переглянув кореспондент «ЛЗ».

Першим, на кого судилося наштовхнувся на відомому Інтернет-порталі «Одноклассники», вивився 30-річний екс-кандидат у мери Рівного, бізнесмен Олег Хижняк. Замість його фото на головній сторінці досі перебуває передвиборча листівка у зелених відтінках, на який зображений молодий кандидат на фоні міста. У фотоальбомі, знову ж таки, лише та ж передвиборча агітація, під якою причаїлися декілька чомусь не надто доброзичливих коментарів від інших користувачів. Пан Олег має 52 друзів. Судячи зі «стрічки активності», що показує, наскільки активним є користувач у житті інтернет-ресурсу, можна сказати, що Хижняк відвідує «Одноклассники» не часто.

Разом з тим, Олег є членом чотирьох груп, які об’єднують користувачів за спільними інтересами: "Glamour", «Звучание чувств...», «Політика (Рівне, Україна, світ)» та… «Кривой Рог - это наш город». Про що там спілкуються учасники, можна здогадатися із самих назв. Також Олег вказав, що навчався у ЗОШ №26. У пункті «Про себе» Олег Хижняк розмістив… невеличке інтерв’ю із самим собою.

Воно також більше стосується виборів, адже там він відповідає на запитання, на кшталт: «Ви не з тих політиків і псевдогосподарників, які наобіцяють що завгодно, аби сісти в омріяне крісло?». Можливо, пан Олег досі не «відійшов» від передвиборчої гонки чи створив сторінку «під вибори», а може, йому просто подобається передвиборча листівка із власною фотографією та інтерв’ю, яке розкриває його особисті чесноти.

Зовсім інакшим постав образ очільника партії «Регіонів» у Рівненській міській раді, 31-річного Олексія Губанова. На головній фотографії сторінки вбачається дозвіллєва тематика. Вона панує й у фотоальбомі, де, щоправда, знаходиться лише чотири фотознімки. На одному з них Олексій стоїть біля водойми, на іншому – у камуфляжі на лісовому фоні тримає в руках рушницю… Також у Губанова назбиралася майже сотня інтернет-друзів, хоча, судячи із тієї ж «стрічки активності», Олексій на перебування на даному порталі багато часу не витрачає. Він є членом 12 груп, серед яких: «Мужской Клуб», «Пейнтбольний клуб "Легіон"», «Как прекрасен этот МИР!!!», «БИЗНЕС-КЛУБ для Владельцев Бизнеса и Топ-Менеджеров» тощо. Олексій зазначив, що навчався у ЗОШ №8 та РДГУ.

На Інтернет-порталі «В Контакте» не обійшлося й без публічних рівнян. Доволі активно відвідує даний сайт 24-річний депутат міської ради Віталій Шабунін. Зокрема, він вже назбирав більше 400 друзів, з якими, судячи з його пописаної «стіни» (місце, де інші користувачі можуть лишати свої повідомлення, малювати тощо), регулярно спілкується. Також Віталій має кілька десятків фотознімків разом з товаришами та колегами, на відпочинку та різних заходах. Інтереси Шабунін зазначив „недитячі”: внутрішню політику України, розвиток мережевих структур, політичне управління. Улюблена книга – Біблія, цитата - «Вчиняй так, як хочеш, щоб вчиняли з тобою». Серед особистих контактів Віталій Шабунін вказав навіть номер свого мобільного! Улюбленою музикою назвав: «Мандри», «Океан Ельзи», «Плач Єремії», «Тартак», «JAZZ & BLUES».

Не нехтує можливістю «поюзати» в Інтернеті й 48-річний депутат Рівненської міської ради від БЮТ, голова постійної комісії з питань архітектури, будівництва і землевпорядкування Руслан Мальований. Він має три фотоальбоми, які називаються: «Рівне – місто мого життя», «Моя сім’я», «Зустрічі та справи». У розділі «Освіта» вказав, що навчався на факультеті авіаційного радіоелектронного обладнання в НАУ. Рідним містом назвав Чортків Тернопільської області. Є членом декількох груп, серед яких, зокрема, «Група тих, хто любить місто Рівне», «ТЕАТРАЛИ РІВНОГО або НАЙКРАЩИЙ У СВІТІ ТЕАТР», «M&W studio - Рівненська студія кіно» тощо. Пан Руслан закрив доступ для перегляду своїх «контактних» друзів, тож з’ясувати, із ким дружить Мальований та скількох друзів має, не вдалося. Хоча, судячи зі стрічки новин, де відображається активність користувача (які фотографії той завантажує, кого додає в друзі, до якої групи вступає тощо) кілька десятків товаришів він має напевно.

«В Контакте», на здивування, вдалося відшукати й Василя Червонія! На жаль, доступ до його сторінки відкрито лише для його друзів. Усім іншим – зась. Усе, що вдалося з’ясувати про пана Василя – це те, що він є членом трьох груп: «З Україною в серці!», «УКРАЇНСЬКА НАРОДНА ПАРТІЯ» та «ВОЛИНЬ МоЯ - КрАсА МоЯ». Фотоальбомів Червоній не має, лише звичайний фотознімок на аватарці. Згодом соратники Василя Михайловича розповіли журналістові, що на цьому Інтернет-сайті пан Червоній спілкується лише з вузьким колом осіб, тому робити загальний доступ до своєї сторінки не вважав за потрібне.

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"