вівторок, 8 червня 2010 р.

Янукович пообіцяв, а Герман скасувала

Минулої п’ятниці, 4 червня, Президент України Віктор Янукович звітував за 100 днів своєї роботи. На відміну від 50-денного звіту, цього разу в журналістів не забирали телефони та фотоапарати. Та й сам Янукович на провокаційні питання спромігся відповісти гідно.
Відомий журналіст Мустафа Наєм поцікавився у Януковича, коли той нарешті допустить журналістів до своїх володінь у Межигір’ї. Гарант Конституції експромтом відповів: «Збирайтеся прямо зараз, без підготовки». Цим самим викликав шквал оплесків своїх соратників, які постійно супроводжують Януковича на прес-конференціях. Мустафа настільки здивувався прямоті Президента, що не знайшов вагомих аргументів у відповідь. Адже це означало, що українці нарешті дізнаються, що Янукович тримає під «сімома замками».


Коли Мустафа Наєм та його колеги після прес-конференції підступилися до Януковича, частина інших журналістів також почимчикували у бік Президента. А інші повитягували шиї бажаючи дізнатися, яким чином Наєм та Янукович із Українського дому, в якому відбувалася зустріч, добиратимуться до Межигір’я.

Проте дива не сталося. На допомогу Віктору Федоровичу прийшла Ганна Герман. Згодом вона заявила, що в Гаранта Конституції за кільканадцять хвилин міжнародна зустріч, а журналістів завезуть на гостини у володіння Януковича іншим разом…

Перед початком прес-конференції у залі з’явилися майже півсотні журналістів у футболках «Стоп цензура». Журналіст телеканалу СТБ запитала Віктора Януковича, як він ставиться до руху, направленого проти цензури в Україні. Президент відповів, що ніякої цензури не бачить і пообіцяв розібратися…

Водночас кореспондент «Телекритики» поцікавилася, що думає президент з приводу інформації колег із Першого національного стосовно того, що інформаційна політика їхнього каналу на рівні менеджменту узгоджується з Інтером: «Можливо, якщо у Вас така інформація є, я не заперечуватиму. Я не знаю, що тут поганого чи хорошого. Ви хочете сказати, що це погано?» - мовив Президент, розсмішивши весь зал.

Разом з тим, вищезгаданий Мустафа Наєм поцікавився у Януковича, чому правоохоронні органи дозволяють проводити мітинг під Українським домом лише представникам Партії регіонів, а інші політичні сили відсторонили. «Це задля їхньої ж безпеки», - відповів Президент України.

Також журналісти поцікавилися, навіщо Януковичу такий потужний кортеж, який постійно його супроводжує. Адже нещодавно під його колесами постраждали люди. «Невже ви так боїтеся за своє життя?» - поцікавилася журналістка. «Я особисто нічого не боюся, і завжди йду до людей, завжди відкритий. Але, як мені повідомляють органи державної охорони, вони зобов'язані реагувати на ту загрозу, що існує сьогодні», - відповів Віктор Янукович. Водночас він пообіцяв підтримувати родину постраждалих, в першу чергу, фінансово.

Після прес-конференції організатори нагородили деяких журналістів з нагоди професійного свята і запросили їх на келих шампанського… Рівненська делегація від цих почестей відмовилася.

Насамкінець хочеться відзначити столичних даівців. Виїжджаючи з парковки, заднім колесом автомобіля наш водій зачепив шашку, яку працівники ДАІ недбало виставили на виїзді. Вона тріснула, і тієї ж миті ми побачили задоволені обличчя даівців, які чимдуж прямували у наш бік. З нас узяли 100 гривень, а натомість не надали квитанції. Судячи з пошкодження шашки, її використовуватимуть й надалі. А от 100 гривень, здається мені, в державну казну точно не пішли…

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"