пʼятницю, 13 серпня 2010 р.

За "собачими слідами" рушили рівненські розслідувачі


Початок весни 2010 року ознаменувався тим, що особисто я застряг в "собачих" питаннях. Тоді в ЗМІ було опубліковано декілька матеріалів, де піднімалася собача проблема. Власне ці собачі питання наздогнали мене і влітку.

13 серпня 2010 року я отримав лист на мейл від "Рівненського агенства журналістських розслідувань". У ньому йшлося про матеріал "Глас народу за собачу породу", який я раніше публікував на блозі. Відверто сказати, зміст листа мене здивував, бо раніше нічого подібного я ніколи не отримував:
Привіт, Олександре!
Рівненське агентство журналістських розслідувань, в ході виконання проекту «Підвищення ефективності розслідувальної журналістики у Волинській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій областях», за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», здійснювало моніторинг журналістських розслідувань та критичних матеріалів про діяльність органів влади, надрукованих у ЗМІ цих областей.

Після цього були підготовлені інформаційні запити до тих органів влади, які згідно своїх повноважень повинні були б зреагувати на виявлені журналістами правопорушення.

Проект розпочався у вересні 2009 року. Нас, зокрема, зацікавила твоя публікація «Глас народу за собачу породу», надрукована у газеті «Літопис Заходу» від 4 березня 2010 року №9

Щодо порушень, про які розповідається у цій публікації, був складений інформаційний запит до рівненського УЖКГ (див. у доданих файлах). Сподіваємося, тобі  буде цікавою відповідь на нього, яку ми отримали ( у доданому файлі)

 З повагою,
Антоніна Торбіч,
заступник редактора ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань»


Ось вони, додані файли:

Інформаційний запит
    У рівненській обласній газеті «Літопис Заходу» від 4 березня 2010 року №9 опублікована стаття «Глас народу за собачу породу» автора Олександра Поліщука (стаття додається). В цій статті піднімається питання про гуманні способи регулювання чисельності бродячих собак. Відповідно до ст. 29, ст. 32, ст.33, Закону України «Про інформацію» прошу Вас надати таку інформацію:

1.    На які заходи були витрачені 260 тисяч гривень, виділені міською владою минулого року для винищення собак?
2.    За допомогою якого препарату убивають собак? Будь ласка, вкажіть його назву та спосіб дії.
3.    Яким чином убивають бродячих собак. Чому свідками цього стають сторонні люди?
4.    Чи є графік відлову бродячих собак? Якщо є, просимо його надати.

Інформація, зібрана в результаті цього інформаційного запиту, буде поширена серед рівненських засобів масової інформації.

Будемо вдячні за відповідь на вказану адресу ІА „Рівненське агентство журналістських розслідувань”.

Заздалегідь вдячна за співпрацю,                 ___________/Торбіч А.О.

Відповідь чиновників:


Цікаво, чим закінчиться дослідження цієї теми "Рівненським агенством журналістських розслідувань"? Якщо по ЗМІ буде поширений матеріал на цю тему, обовязково продублюю його на своєму блозі. Адже звідси все почалось! :)

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"