неділю, 17 травня 2009 р.

«УКРПОШТА» ВІДХРЕЩУЄТЬСЯ, ХМИЛЕЦЬКИЙ ОБУРЮЄТЬСЯ

Старезні, „побиті життям” і хуліганами поштові скриньки навряд чи радують око рівнянам. Причини, з яких у Рівному застарілі поштові шафки не замінюють і не ремонтують ось уже протягом 40 років, з’ясовував журналіст тижневика.

Наш постійний читач Василь Яремчук зателефонував до редакції і розповів, що невідомі особи постійно виймають із його „ветхої” поштової скриньки квитанції на сплату комунальних послуг і, зокрема, газету «Літопис Заходу», яку він передплачує. Коли ж чоловік уже вкотре повісив замка на скриньку, її просто розламали.
Так, поламані абонентські шафи – не рідкість у Рівному. Вони стоять у плачевному стані роками, чи то пак, десятиліттями, і нікому, крім самих мешканців, немає до них діла. За коментарем кореспондент «ЛЗ» звернувся до начальника виробничо-вимірювальної лабораторії Рівненської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Михайла Штейнгольца.


- Утримання поштових скриньок вже давно є серйозною проблемою, - розповів Михайло Семенович. – Відповідно до законодавства вони мають знаходитися на балансі житлово-комунальних господарств, які повинні укласти з нами угоду на обслуговування абонентських шафок. А кошти на це повинні бути передбачені в міському бюджеті. Відколи Україна стала незалежною, гроші не виділялися жодного разу. У результаті бездіяльності більшість мешканців користуються скриньками яким по 30-40 років! Із усіх міст Рівненщини лише у Кузнецовську міська влада виділяє кошти на обслуговування поштових скриньок.

У Рівному, за словами пана Михайла, нараховується близько 120 тисяч поштових скриньок. Необхідно ще 356 тисяч, аби місто було забезпеченим на 100 відсотків. Як поінформував Михайло Штейнгольц, у Рівному необхідно оновити всього близько 40 відсотків скриньок.

Усе, що нині лишається власникам поштових шафок – це обслуговувати чи встановлювати їх за власний кошт. За потреби, як у випадку із нашим читачем, полагодити скриньку можуть і працівники «Укрпошти». Для цього особа чи мешканці будинку мають укласти з цією установою угоду на відповідне обслуговування, повідомила заступник директора Рівненської дирекції українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” Тамара Крахмалюк.

- Абонентська поштова шафа на шість секцій (для шести квартир) коштує від 250 до 400 гривень, - повідала Тамара Іванівна. - За 400 гривень можна придбати шафу, до якої ніхто не зможе вкинути рекламу, вийняти квитанцію на сплату комунальних послуг тощо, адже вона має конструкцію закритого типу. Тобто доступ до шафи матиме лише листоноша. А от шафка з шістьма секціями вартістю 250 грн. має щілину, в яку можна кидати будь-що, а отже, листоноші не обов’язково мати ключа. Аби придбати поштову абонентську шафу, достатньо звернутися до комерційного відділу «Укрпошти».

Коли журналіст зателефонував до комерційного відділу, там розповіли, що після подачі заявки вже за два дні замовники отримають поштові скриньки. Усі вони вітчизняного виробництва. Замовити скриньки можна за телефонами: 26-96-91, 22-67-33, або за запитом на електронну адресу: v.misko@ mail.ru, а також у магазині дирекції «Укрпошта»: м. Рівне, вул. Чорновола,1. За окрему плату працівники «Укрпошти» встановлять абонентську шафу у під’їзді.

Оскільки «як завжди, всіх собак повісили» на міську владу, кореспондент не міг не поцікавитися її позицією щодо «поштового питання». За всіх відповів заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький:

- Таке враження, що в усіх існуючих проблемах міста винне лише житлово-комунальне господарство. А я скажу так: в «Укрпошти» вистачає фінансування, щоб спільно з ЖКГ вирішити негаразди з поштовими скриньками.

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"