середу, 24 березня 2010 р.

ОДЯГНУТИСЯ НА СЕЗОН ЗА 130 ГРИВЕНЬ

Зимові морози вже відпустили, і люди починають знімати з себе теплі речі. Навесні хочеться вдягнути щось стильне та зручне, а в умовах кризи не завжди можна собі дозволити прикупити гарненьку кофтинку чи куртку. Я знайшов оптимальний варіант для тих, хто не має можливості для великих фінансових затрат.

А саме спробував придбати повний комплект - від черевиків до верхнього одягу і навіть капелюха, зайнявшись шопінгом у рівненських секонд-хендах.

Отже, стартував із центру Рівного, де зосереджено багато комісійних магазинів. Найперш відвідав «секонд» на вулиці Чорновола. Пощастило потрапити ще й на день оновлення товару. Тут же зіштовхнувся з першим мінусом подібного шопінгу – людей було безліч, усі штовхалися, примірочні були зайняті. Відвідувачі міряли речі просто посеред залу. У таких умовах відразу розгубився, вирішив, що це не єдиний магазин із дешевим одягом. До того ж, як виявилося, у день оновлення товару ціни у «секонді» найвищі. Щоправда, і товари найкращі.

Почимчикував до магазину тієї ж мережі на вулицю Сагайдачного, що поблизу ринку. Тут упіймав себе на думці, що ще не бачив людей, настільки зосереджених! Кожен уважно вивчав асортимент одягу та пильнував, де «крутяться» інші відвідувачі, боячись пропустити щось чепурне.

Найважче було самому збагнути: а з чого ж почати шопінг? Вирішив, що з верхнього одягу. Адже, наприклад, придбавши брюки, потім доведеться вгадувати з кольором кофтини чи сорочки, що не дуже практично. Погляд привернув цілий ряд піджаків. Узявся міряти - виявив другий мінус одягу із секонд-хенду – рукави у кожному піджаку дуже короткі! Невже у європейців, які постачають нам свій поношений одяг, настільки короткі руки? Із цією думкою узявся міряти лапсердак зеленого кольору. Дивина! Рукав виявився наче на мене шитий, та ще й корпоративний колір газети «Літопис Заходу».

Розрахунок на касі виявився «на вагу» - залежно від дня ціни коливалися від 5 до 65 гривень. Зелене вбрання заважило 25 гривень. Отже, з першою вдалою покупкою автор цих рядків почимчикував до наступного комісійного магазину.

Він знаходиться у районі Пересопниці біля продуктового ринку. Шукав його за описом знайомих, у яких попередньо поцікавився, де знайти найкращі комісіонки міста. На жаль, у цьому магазині, окрім костюмів клоунів, бетменів та інших героїв для маскараду, особисто для себе нічого корисного не помітив. Тож попрямував в «Обнову», адже за розповідями, там на другому поверсі знаходиться дуже дешевий «секонд», про який мало хто знає.

Узявся розглядати сорочки, аж до мене підійшла адміністратор і зауважила, що я знаходжуся у жіночому ряді, і навряд чи щось тут підберу. Тієї миті я саме зняв сорочку з вішака, а адміністратор з посмішкою повідомила, що це насправді піжама! За допомогою жінки довелося перебазуватися у правильному «чоловічому» напрямку. Обзавестися сорочкою під зелений піджак тут не вийшло, зате пощастило з краватками.

Спочатку віднайшов краватку в тон до піджака, на ній були намальовані маленькі жовті курчата, які наполегливо дивилися в один бік. Потім збагнув, що така краватка може не підійти під будь-яку сорочку, тож придбав… ще 7 краваток різного фасону та кольору. Разом вони заважили на 2 гривні.

За сорочкою попрямував на Соборну, у секонд-хенд, навпроти пам’ятника Марії Несвицькій. Придбав білу із зеленими смужками, та ще й натрапив на смішну футболку, на якій зображена курка. Посмішку викликало те, що на вигляд вона, яка кажуть у селі, неначе віником прибита. Вирішив і її прихопити, адже серед молоді подібні футболки нині користуються попитом.
Сорочка та футболка витягнули з мого гаманця ще 30 гривень.

Залишилося одягнутися до пояса. Завдання ускладнювалося тим, що під зелений колір необхідно було віднайти ще й підходящі штани. Шукаючи їх у комісійному магазині поблизу НК «Лагуна», натрапив на дуже стильну річ – новенькі підтяжки до штанів. Подумав, а чом би й не взяти? Не мало, не багато - 10 гривень, і в моїх майбутніх штанів замість ременя з’явилися підтяжки. А за 20 хвилин придбав капелюх.

Зайшов до «секонду», що знаходиться між «Лагуною» та річкою Устя (мостом). Серед асортименту побачив 2 стильні капелюхи, один явно не для теплого сезону, а інший шитий з тонкої цупкої матерії, та ще й зеленого відтінку! Безвідмовно заплатив 15 гривень, та задоволено почимчикував шукати штани і взуття.

Згадав, що не відвідував секонд-хенд поблизу «Вопака», на залізничному вокзалі. Там уподобав легенькі черевички, заплатив близько 20 гривень. Останнім завданням залишалося знайти найголовніше – брюки! Пройшовся кількома секонд-хендами, які продають одяг не на вагу, а з цінниками. У середньому вартість кофтинок, сорочок та штанів у таких містях коливається від 30 до 80 гривень за одну річ. Тобто дещо дорожче, аніж у вагових точках.

Стокові магазини, які продають порівняно дешеві фірмові речі, не відвідував, бо перед початком шопінгу не ставив за мету вдягнутися від Дольче і Габана чи Армані, а просто дешево і стильно причепуритися на весняний сезон.

Зі штанами у вищезгаданих магазинах не складалося. Бо хотілося до одягу нестандартного кольору підібрати і штани з родзинкою. Завдання це виявилося не з простих. Із клунком придбаного одягу знову опинився у центрі Рівного. Зі здивуванням для себе помітив, що прямісінько під носом на місці колишнього міжнародного переговорного пункту знаходиться «секонд». Зайшов, віднайшов оригінальні брюки, які більш-менш пасували до раніше придбаного одягу. Завдання виконано – на сезон одягнувся!

Узявся рахувати, яку суму склала загальна вартість лахів.

Черевики – 20 гривень
Штани – 30 гривень
Підтяжки для штанів – 10 гривень
Сорочка та футболка – 30 гривень
Піджак – 20 гривень
Краватка, 8 шт. – 2 гривні
Капелюх – 15 гривень


Загальна сума склала 127 гривень. З цього можна зробити висновок, що навіть із мінімальною зарплатою можна одягатися стильно і недорого! Тим паче, якщо врахувати, що, наприклад, на ринку лише чоловічі джинси коштують 300-400 гривень, а хороші футболки – близько сотні. Тож, як кажуть, на кожен товар свій покупець. Бажаю вдалого шопінгу!

пе.с.
 Даний прикид відмінно згодився і для вечірки :)

1 коментарі:

Юрий сказав...

Красавчик! Оделся по-модному! Надо и себе по "секонду" пройтись. Хотя у нас с обувью напряг...

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"