четвер, 18 березня 2010 р.

Як я відпарював накип у чайнику "Кока-Колою"

Мабуть, чи не кожен з нас чув, що якщо залити «Кока-Колу» в чайник та добряче прокип’ятити, з його стінок повідстає увесь вапняний накип. Я вирішив перевірити цю та декілька інших легенд, пов’язаних із відомими закордонними газировками.

Минулих вихідних придбав 3 пляшки солодкої газованої води: «Кока-Кола», «Фанта» та «Спрайт». Для експерименту взяв старий металевий чайник, у середині якого зібралося чимало накипу. Спершу вилив у чайник літрову пляшку «Спрайту».

Кип’ятив газовку впродовж 10 хвилин, проте ніякого впливу на закаменілості на стінках чайника це не дало – накип залишився. Щоправда, після експерименту чайник почав ненав’язливо пахнути лимоном.

Те саме повторив із «Кока-Колою» та «Фантою» - результат аналогічний. Наостанок спробував залити всі три напої, проте, як ви здогадалися, це нічого не дало. Отже, розповіді про те, що цими напоями можна очистити вапняний накип у чайнику, виявилися міфом.

Далі автор цих рядків вирішив провести експеримент з яйцями. Адже подейкують, що вищезгадані напої шкідливо впливають на зубну емаль, особливо «Кока-Кола». Мовляв, якщо узяти яйце та занурити в напій, то шкарлупа стане тонкою, неначе папір. Узяв три яйця, поклав їх до трьох кружок, наповнених «Спрайтом», «Фантою» і «Кока-Колою».

У цих ємкостях яйця перебували упродовж суботи-неділі, тобто два дні. Коли в неділю ввечері дістав яйця, побачив, що нічого не змінилося: у міцності шкарлупа не поступалася яйцям, що лежали у холодильнику. Щоправда, шкарлупа яйця, яке лежало у «Спрайті», пожовкла.

Також довелося прочитати в Інтернеті, що у «Кока-Колі» повністю розчинається куряча печінка та нігті. Печінки не знайшов, а от декілька нігтів у ті ж ємкості, де були яйця, вкинув – безрезультатно.

Стало навіть образливо: про шкідливість цих напоїв так багато говорять, а наші досліди показали протилежне. Можливо, напої виявилися неправильні?

Насамкінець зробив ще один експеримент: узяв декілька волосин, які залишилися на гребінці, та вкинув їх у «Кока-Колу». За два дні обережно злив напій: волосся акуратним колом лежало на дні кружки.

4 коментарі:

Unknown сказав...

а я буду пить колу, пофіг шо там кажуть

дядько пол сказав...

Я більше люблю Пепсі :)

inline-coder сказав...

) цікавий пост... 5+

Анонім сказав...

от і правильно))пепсі краще)

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"