середу, 26 травня 2010 р.

Знайти 2-гу половинку за 7 хвилин

Де знайти другу половинку? Можна на вечірках. Або в кафе за кухлем пива. Чи, як це робить більшість, в Інтернеті. А можна спробувати віднайти щастя так, як це давно роблять за кордоном – за допомогою швидкісних побачень. Що це таке speed dating (швидкісні побачення), мені розповіла організатор новаторського руху в Рівному Інна Макарова.

- Моя знайома шукала кохання через Інтернет – зареєструвалася на багатьох сайтах, відбулося кілька зустрічей, навіть за тисячу кілометрів від рідного міста. Поки що безуспішно, - розповідає Інна. - Інша знайома чи не щовечора в пошуках кохання самотньо бродила вулицями. І чекала, що він, чоловік її мрії, підійде сам, познайомиться, і заживуть вони у мирі та злагоді, народивши купу діток. Так от, казок не буває! Їх вигадують, щоб прикрасити життя і збільшити суму перемог добра над злом.

Інна каже, що кількість спроб та невдач у пошуках другої половинки може сягнути безкінечності. Саме тому вона спробувала організувати в Рівному speed dating - вечірку – побачення за 7 хвилин.

- Коли з’явилася ця ідея, я спочатку поставилася до неї скептично. Але згодом прочитала відгуки на форумах, осмислила переваги і недоліки даного заходу. Зрозуміла, що є люди, завантажені роботою чи навчанням, які не мають часу на особисте життя. Також є ті, хто має жагу до пригод і нових знайомств, або ж зневірилися у тому, що можуть знайти хорошу людину для спілкування чи спільного проведення часу.

У такому випадку, швидкісні побачення - ідеальний варіант. Адже кожен отримує змогу познайомитися з 10-ма представниками протилежної статі протягом півтори години. І визначитися, чи цікаво продовжувати спілкування з тією чи іншою особою протилежної статі надалі, чи ні. Це зустріч, яка ні до чого не зобов’язує, кожен робить власний вибір.

У вівторок в арт-кав’ярні «Сальвадор Далі» упродовж 110 хвилин у романтичній затишній атмосфері зібралися рівненські хлопці й дівчата (на фото вгорі). На спілкування з кожним учасником відвели 7 хвилин. Після сигналу ведучого чоловіки пересідали за інші столики, таким чином щоразу утворювалися пари. Всім учасникам роздали бейджики з іменами і короткою інформацією про них.

Кожному учаснику швидкісних побачень надали «картку симпатій», в якій вони могли занотувати, хто із кандидатів привернув їхню увагу, а можливо, й серце. Якщо зацікавленість виявлялася взаємною, учасники отримували контакти один одного від організаторів протягом 12 годин або безпосередньо на місці обмінювалися телефонами.

- Експрес-побачення прийшло до нас з Америки, а саме – з Лос-Анжелесу (Беверлі Хіллз). Формат speed dating був вигаданий у 1998 році рабином Яковом Дево, щоб допомогти знайти один одного людям, які бажають вступити в шлюб. Перша вечірка міні-побачень пройшла в Беверлі Хіллз в кінці 1998 року в Pete's Café. Дуже швидко speed dating поширилися світом як революційний спосіб знайомств для успішних, але завантажених роботою самотніх професіоналів.

У Лондоні вечірки проходять з аншлагом, потрапити в зону speed dating без попередньої реєстрації практично неможливо. Потрібно реєструватися за 1-2 місяці, щоб зайняти чергу. В Україну швидкі побачення прийшли восени 2009 року. Вперше speed dating організували в Києві двоє дівчат, потім цю практику перейняли у великих містах країни. Нарешті, зробили й ми.

Наступний speed dating відбудеться вже невдовзі, плануємо залучити аудиторію віком 25-33 років. Хоча у майбутньому плануємо робити різні вікові варіації, аби кожен містянин міг знайти свою половинку.

7 коментарі:

White Nise сказав...

а ти там був?)))

Gansik сказав...

Хах, крутяк ідея

дядько пол сказав...

ні, я не шукаю) до того ж мені любязно повідомили, що дехто учасників переживає через те, що буде присутній журналіст, тому ліпше мені якогось іншого разу прийти :) фото надала Інна Макарова після вечірки.

Анонім сказав...

куда котится світ?),але ідея класна)

Dating сказав...

Цікава ідея!

Анонім сказав...

Приходьте, не пожалкуєте - нові емоції, приємно проведений час і, можливо, Вам поталанить знайти ще й другу половинку! Катя. Я там була.

Unknown сказав...

ідеї спід дейтінгу, як мінімум, вже років десять, це по-перше, а по-друге, чи не утопія робити такі штуки в рівному де всі ітак зі всіма знайомі, максимум через двох людей. В києві, наприклад, це явлєніє часте, але не надто популярне, бо дорого, неатмосферно, і неефективно.
такшо ідея ця не дуже хороша, не кажучи вже про те що це впринципі й ідеєю назвати важко...

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"