понеділок, 23 січня 2012 р.

У дні жалоби в клубах веселилися

У зв’язку із трагічною загибеллю 9 осіб у страшному ДТП на в’їзді до Рівного, яку місцеві працівники ДАІ назвали найжахливішою дорожньо-транспортною пригодою в історії Рівненщині, 21-22 січня в обласному центрі було оголошено днями жалоби. Але доки родини постраждалих та загиблих оплакували своїх членів, в розважальних закладах Рівненщини повним ходом відбувалися вечірки. Дарма, що у місті траур.

Питання: невже настільки часто на Рівненщині трапляються трагедії такого масштабу, коли гинуть діти,  що не можна було проявити елементарну людяність шляхом скасування/перенесення розважальних заходів? Хіба так часто оголошують дні трауру? Увімкніть повільну музику, в кожному із великих розважальних закладів Рівного є столики, барні стійки, а отже при великому бажанні заробити можна зробити й без гучних гулянок.

Автор цих рядків з’ясував, що деякі клуби в ці дні здавали своє приміщення в оренду для організаторів вечірок. Один з таких організаторів повідав мені наступне: «От уяви, що на вечірку продано квитків на 10 000 гривень, 2 тисячі заплачено за рекламу, 5 тисяч за оренду клубу. В такому випадку траур – це скасувати цю вечірку».

З горем навпіл зрозуміти організатора можна. Важко зрозуміти керівництво клубів, які знаючи про дні скорботи  не хочуть піти назустріч цим організаторам, ініціювати перенесення заходів, у зв’язку з цим лояльно поставитися до сплати орендної плати абощо.

Керівництво клубів в один голос може заявити, що вони нічого не організовували, це ті, хто орендують заклад не мають ні душі, ні совісті. Водночас, можливо, організатори раді перенести свої заходи, тільки від клубу не отримавши жодного сприяння, робити це собі в мінус також не захотіли.

Так і вийшло, що упродовж вихідних, в дні скорботи і трауру, в
найпопулярніших нічних клубах Рівного повних ходом відбувалися веселощі.

В НК «Магнат» була вечірка за участі DJ MARIKA ROSSA. В соціальній мережі «Вконтакте», зазвичай, організатори подібних вечірок створюють спільноти, куди запрошують користувачів мережі – своїх потенційних відвідувачів. Так от, на запитання чи не буде скасована вечірка у зв’язку з трауром, організатор відповів, що «Ми не можемо її взяти і скасувати».
 
В Коктейль-барі "Marmalade"відбулася вечірка G.I.R.L.S. или "The Тёлки". В офіційній групі цієї вечірки «Вконтакте» написано наступне: «Вечеринка будет! Идти или нет, это дело каждого. Но мы с хорошим настроением будем проводить субботнюю ночь,тем самым поминая людей, которые оставили нас. Главное не скорбью,а позитивным настроем!». Звісно, навіщо сумувати за загиблими, треба веселитися…

в НК «Лагуна», за словами відвідувачів, була стандартна дискотека з високою вартістю вхідного квитка та порівняно невеликою кількістю відвідувачів. Можливо, аудиторія цього закладу проявила солідарність?

Насамкінець, я зі здивуванням дізнався, що адміністрація НК «Стадіо Паб» скасувала свої розважальні заходи. В соціальній мережі «Вконтакте» на аватарці у власника закладу упродовж вихідних майоріла свічка в знак солідарності із сім’ями загиблих. «Працювали в звичайному режимі, без дискотеки і музики, на екранах закладу транслювали спортивні події», - сказав мені їхній директор Сергій Понурко. Можливо, Понурко і не заробив грошей на цих вихідних, але повагу як мінімум автора цих рядків здобув.

Скажу чесно, я не люблю робити висновки, нав’язуючи комусь свою думку. Я просто представляю факти, а кожна людина висновок зробить сама, еге ж?





1 коментарі:

Жора сказав...

Оцими свічками вконтакті і публічними заявами про свою жалобу людям не допоможеш і не повернеш їх. А от себе попіарити можна.
http://lurkmore.to/Синдром_скорбящего

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"