вівторок, 26 червня 2012 р.

Блог дядька Пола визнали у медіа-середовищі


Уже всьоме журналістська спільнота Рівного взяла  участь в опитуванні, яке організувала Незалежна медіа-профспілка. Це єдиний медіа-рейтинг, де найкращих працівників ЗМІ відзначають не представники влади чи громадських організацій, а самі журналісти, оператори, коректори, літредактори, ведучі – тобто всі ті, хто долучається до створення медіа-продукту
За правилами голосування, учасники опитування не мали права голосувати за представників своїх редакцій, що додало рейтингу більшої об’єктивності. Також цьогоріч вперше була введена номінація "Блоггер року". Відкидаючи усіляку скромність відразу скажу, що "Блог дядька Пола" у цій номінації здобув першість! А як же все починалось, коли і навіщо був створений цей ресурс?

Сфера нових медіа та інтернет-журналістики настільки стрімко почала розвиватися, що на якомусь етапі існування традиційних ЗМІ стався переломний момент. Раніше сайт в інтернеті доповнював газету чи телеканал, а нині останні тенденції демонструють, що все розвивається з точністю до навпаки. 

Із масовим збільшенням користувачів інтернету традиційні засоби масової інформації хутко збагнули, що якщо є попит, потрібно надати і пропозицію. Коли ж вони почали розвивати свої незалежні від основного ЗМІ інтернет-ресурси, було перевершено усілякі сподівання - люди молодшого і середнього в наш час у більшості випадків черпають інформацію саме через інтернет. 

Відтак, на якомусь етапі зрозумів, що я, як людина, яка створює інформацію, слідуючи загальним світовим тенденціям, просто зобов'язаний створити власний інформаційний ресурс. Неочікувано він отримав порівняно непоганий, як для блогу,  попит - більше тисячі унікальних відвідувачів щомісяця. 

У мене з'явилася власна аудиторія. Потім я відкрив ще один блог, так званий "неофіційний", де почав розміщувати не розслідування, інтерв'ю і матеріали серйозної тематики, а власні думки, репортажі із подорожей тощо. А отже я почав продукувати кардинально різний продукт. 

Ці процеси не пройшли повз увагу керівників рівненських ЗМІ, які також усвідомили всю значимість присутності їхніх ресурсів у мережі інтернет і блоггерства, як такого. Портал "Четверта влада", портал газети "ОГО", інформаційний портал "ТакеІнфо" - усі вони запропонували мені вести блог на своїх ресурсах. 

Відтак мій блог, йменований як  "Блог дядька Пола", отримав представництво на кращих інформаційних ресурсах краю. А отже, коли в рейтингу "Журналістська перемога" цьогоріч вперше з'явилася номінація "Блоггер року", цілком логічно, що журналістська спільнота проголосувала за цей блог, що має мультипредставництво на локальних інформаційних ресурсах Рівненщини. Для мене це найважливіша нагорода!
Нагородження переможців рейтингу відбувалося під час традиційного свята «МедіаМагнат» у нічному клубі «Магнат». Організували його Рівненська незалежна медіа-профспілка і Рівненський медіа-клуб.

1 коментарі:

Jullietta сказав...

Вітаємо!

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"