понеділок, 29 червня 2009 р.

ІЗ ВУЛИЦІ НА БАГАТОТИСЯЧНІ СТАДІОНИ

Олег Шандрук, як і багато інших хлопчиків, у дитинстві захоплювався футболом. Його пристрасть до цієї гри не пройшла повз пильне око батька, нині Смизького селищного голови Миколи Шандрука. У юному віці від віддав сина до футбольної секції та навіть самостійно тренував його. І результат, як-то кажуть, не забарився.

— Нині мій син Олег — професійний футболіст, грає в українській футбольній Прем’єр-лізі за одеський ФК «Чорноморець», - повідав мені батько футболіста.


За словами Шандрука-старшого, Олег з 10 років почав брати участь у різноманітних турнірах у різних містах України. Під час однієї з таких поїздок юний футболіст втрапив до Кременця (Тернопільська область), де його помітили місцеві тренери. Запросили виступати Олега за кременецьку дитячу спортивну школу.

— Згодом мені запропонували віддати 15-річного сина до Шепетівського спортивного інтернату, де він паралельно навчався у 10-11 класах. Закінчив школу, до слова, зі срібною медаллю, — пригадує Микола Тихонович. — Тієї пори Олег „засвітився” на одному з турнірів, де його запримітили селекціонери луцької «Волині». Вони й забрали сина у свою команду. Переїхавши до Луцька, Олег навіть вступив до Луцького державного університету, проте довго йому побути там не довелося: уже через три місяці на нього „накинули оком” у донецькому «Шахтарі», тож він перебрався до Донецька.

Олега Шандрука як гравця „Шахтаря” помітили тренери гравців молодіжної збірної України (U-19). Долучили до основи, його грою були цілком задоволені. За збірну Олег зіграв близько 10-ти матчів, але згодом виступи за молодіжку перекреслила серія травм. Тож з іграми на міжнародній арені довелося зав’язати.

— У «Шахтарі-2» Олег грав близько п’яти років, декілька разів виходив в основному складі, — провадить Микола Шандрук. — Але саме тієї пори змінилися тренери, прийшли іноземці… Тоді ж Олега Шандрука запросили до київського «Арсеналу», за який він виступав півтора року відповідно до контракту. Потім, у 2007 році на правах вільного агента перейшов до одеського «Чорноморця», з яким уклав угоду на три роки. Нині Олег
Шандрук стабільно грає в основному складі на позиції центрального захисника команди. За увесь сезон він пропустив лише одну гру через перебір жовтих карток.

Нині Олегові 26 років, і він знаходиться саме у розпалі футбольної кар’єри. Мешкає в Одесі, одружений, має доню Вероніку, якій виповнився рік. З дружиною Оксаною познайомився у Донецьку. На свою маленьку Батьківщину - до Смиги - Олег Шандрук приїжджає дуже рідко. Востаннє був тут у вересні минулого року. Хоча, як повідав Микола Шандрук, немає такого дня, щоб він не спілкувався телефоном із сином. Каже, що в Одесі він усім задоволений, умови для проживання відмінні. Зрештою, Олега можна зрозуміти: хіба не чудово, коли хобі та робота — одне ціле?

1 коментарі:

Зинадин Зидан сказав...

Хорошая история, уж сколько раз я смотрел футбол онлайн трансляции
Шахтера и Черноморца, думал что специалист по этим командам. А историю Олега не знал - потрясающая!

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"