четвер, 17 лютого 2011 р.

Серія репортажів "Наші в Данії - 2"

Сьогодні поділюсь враженнями від банківських відділень, розповім про їхню роботу. Скажімо, як користуватися послугами, чим вони відрізняються від українських побратимів.

Банки ззовні нічим не відрізняються від наших. Вивіска, підсвітка, невеличкий будинок сільського типу...хоча тут вони всі, як один. Єдине, що кидається в очі перш за все, це те, що перед входом немає таблички з курсами валют. Зайшовши у відділення, її теж не знайдеш.

Для того, щоб зайти у відділення банку Вам необхідно мати при собі кредитну картку.
Просунувши її через пос-термінал двері автоматично відкриваються. Якщо ж Ви не маєте картки даного банку, Вам необхідно зробити легке натиснення на спеціальну кнопку і у відділенні пролунає відповідний сигнал. Працівник банку побачивши через вікно, що клієнт очікує відкриття дверей, в свою чергу теж натискає на кнопку і тим самим відкриває їх.

Коли я потрапив у відділення банку, це був невеликий шок... Ви спитаєте чому?
На перший погляд звичайний житловий будинок, домашня обстановка і атмосфера. Працівники банку вдягнуті хто в чому. Можна сказати вільний стиль. Немає навязливого корпоративно стилю... дурнуватих каптуриків на голові, хустинок чи желеток... Чесно кажучи це круто і мені реально сподобалось! А найбільше здивувало – це відсутність «каси»! Гроші знімаються або у банкоматах, які знаходяться лише у відділення банків чи перед їх входом, або безпосередньо людина розраховується карткою при покупці товару. Жодного банкомату не побачите у супермаркеті чи величезному торговому центрі.

Якщо виникає бажання зняти величезну суму грошей, обміняти валюту, чи як правильно сказати «конвертувати», то необхідно за два – три дні зателефонувати до відділення банку і замовити гроші. Працівник банку скаже  коли можна їх забрати і о котрій годині. Мені пояснили, чому гроші відразу не можливо взяти чи обміняти: «Це все через Світову фінансову кризу... щоб гроші не зависали на відділеннях... такі правила роботи з грошима вже тривають на протязі двох  років».

Так, здавалося б, дивно це, але реально продумано! Система працює, всі задоволені і просто втішно від того, що все настільки налагоджено.

З повагою, Редчиць Юра
Далі буде...

Є питання? Пшіть на triumpf_@ukr.net

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"