четвер, 10 лютого 2011 р.

Серія репортажів "Наші в Данії"

Привіт усім га) Давненько блог не бачив дописів. Нарешті буду його оживляти. Щотижня спеціально для Блогу дядька Пола з Данії писатиме один цікавий дядечко - Юрій Редчиць. Данія очима українця, зустрічайте!
--

Привіт! Мене звати Юра. На даний момент живу і працюю в Данії. Отож сьогодні розкажу Вам про цю дивовижну країну від себе, як до неї потрапити, що в ній є цікавого та приведу деякі порівняння з Україною...
Данія - це країна, чисельність населення якої складає всього то 5,18 млн. чол., столиця Копенхаген, де проживає близько 2 млн. чол. Її справедливо вважають однією із найрозвиненіших країн у світі.

Виходячи з цього, однозначно стає зрозумілим, чому українці і не тільки, їдуть сюди на заробітки! Їдуть – це сказано легко... стоять массово в чергах. Шляхи, якими це все робиться є різні. Один з них це офіційний, коли людина є студентом аграрного навчального закладу і через довірених осіб купує контракт на проходження практики, ціна коливається від однієї тисячі євро, інший - не офіційний, коли людина підходить по віку, максимальна межа 33 роки, але не є студентом і дуже, ну дуже хоче поїхати заробити трохи грошенят... Тоді приходять на допомогу «добрі люди», які за певну винагороду роблять документи на студента аграрного навчального закладу.

Коли документи готові, то можна сказати, що все «в шоколаді», що ти вже майже в Данії. Єдине, що лишається, це чекати дзвінка з пропозицією від роботодавця. Це може зайняти часу від двох місяців, а там, як пощастить. В основному контракт пропонуть на вісімнадцять місяців, кожні пів року відпустка. На період перебування в цій країні видається «жовта картка», яка являє собою так званний дозвіл на проживання. Також офіційно проходить реєстрація в місцевій податковій, в них вона називається «SKAT», відкривається в банку картковий рахунок на заробітню плату. Місцева школа при комуні пропонує вивчати дацьку мову. Тобто надаються всі умови для зручного перебування в країні.


Містечко Ліндкнуд, комуна Веєна
З приводу заробітної плати, то можу сказати, що вона залежить від того де працюватимеш: ферма по догляду за норками, свинями, коровами, кіньми, чи ферми, чия діяльність спрямована на вирощування рослин.

Отож, при наявності бажання, невеликих фінансових вкладень та мінімального знання іноземної мови, переважно англійської, хоча в деяких випадках можна і німецької, ти можеш змінити своє життя. Внести в нього трохи новизни, екстріму, нових вражень, отримання нового досвіду. Побачити Європу, ту саму неповторну, відкриту, вільну, подорожувати по ній, відчути себе реально справжнім європейцем.

Продовження далі буде...
З повагою, Юра

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"