понеділок, 21 лютого 2011 р.

Серія репортажів "Наші в Данії - 3"

Цікаво, як з середини виглядають лікарні цієї країни. Дивно було б сказати, що аналогічно, як в Україні :)

Не буду розказувати про великі міста, бо там однозначно ритм життя місцевого населення відрізняється від тих, хто мешкає в провінції. Відповідно і лікарні теж трохи відрізняються.


Попавши вперше до такого закладу, можна трохи не зрозуміти, що потрапив саме туди, куди хотів... Невеликі приміщення, великі вікна, коротше кажучи, без розмаху, все компактно.

Зайшовши до приміщення лікарні, відразу почав шукати реєстратуру.
Однак, як такої, не знайшов. В невеликому холі за стійкою було дві жіночки, одна з яких ніби то оператор, бо працювала в навушниках за комп’ютером. Інша, з милою посмішкою, привіталась і почала виясняти причину приходу. Скажу одне: перед поїздкою до медичного закладу необхідно попередньо записатись на прийом, бо без цього поїздка буде марною. Прийом до лікаря має обов’язково супроводжуватись наявністю медичного страхування. Для студентів, які проходять практику в Данії, це є жовта картка, яка дозволяє відвідувати медзаклади та включає в себе всі види медичної допомоги, окрім дантиста та пластичного хірурга.

Дізнавшись мої дані, просканувавши жовту карту відразу провели до кімнати очікування. Кімната виглядає досить гарно, по-домашньому. Ковролін, диван, багато стільців, іграшок, журналів, це для того, щоб коли очікуєш лікаря, було не сумно... Вікова аудиторія людей різна, від самих маленьких до найстарших. Всі стіни не тільки кімнати очікування, а й лікарні, оздоблені дитячими малюнками, що виглядає досить гарно і з почуттям якогось стилю.

За кожним пацієнтом лікар приходить в кімнату очікування особисто. Заходить в кімнату, називає ПІБ, мило посміхається та вітає людину за руку. Дивно, як на мене, оскільки в нас такого не побачиш. Чесно скажу, дуже приємно! Кабінет лікаря теж гарно виглядає, атмосфера дуже спокійна і моментами навіть забуваєшся, що прийшов в лікарню. Ну про консультацію можу сказати, що процедура аналогічна нашій. Вияснення потреби, прощупування, рекомендації і т.д.

Тому на останок скажу одне. Економне свій час та час інших. Ведіть здоровий спосіб життя  і не потрапляйте до таких закладів!

Виникають питання, пишіть на triumpf_@ukr.net

Далі буде...
З повагою, Редчиць Юра

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"