вівторок, 21 червня 2011 р.

Пошилися в актори на 70 тисяч гривень

Ось і завершилася майже двохмісячна епопея, про яку так багато йшлося у рівненських та всеукраїнських ЗМІ. У вівторок в Рівненському облмуздрамтеатрі була зіграна друга і остання із запланованих п'єса Марка Кропивницького "Пошилися у дурні", в ролі акторів якої діяли місцеві журналісти. Як і першого разу, були переповнені не лише партер та амфітеатр театральної зали, а й обидва балкони. Аншлаг вдався не лише тому, що на сцені грали "акули пера": в основі проекту лежала благородна мета - збір коштів для онкохворих дітей.

Упродовж травня-червня журналісти-актори, серед яких і автор цих рядків, фактично щодня відвідували ранкові та вечірні репетиції в театрі, які проходили під керівництвом директора закладу Володимира Петріва, режисера Олександра Олексюка, диригента Зіновія Крета, балетмейстера Олексія Яроша. Нам допомагали професійні актори, які вже грали у цій виставі: Станіслав Лозовський, Ніна Ніколаєва, заслужений артист України Віктор Янчук, Ігор Ніколаєв, В'ячеслав Давидюк, Сергій Бондарук та заслужений артист України Петро Ліснічук.
Як наслідок, у вівторок, 20 червня на сцені зявилися: Кукса - Василь Бурченя, редактор газети "Вісті Рівненщини", Дранко - Максим Коломис, автор і ведучий програм на телеканалі "РТБ", Антон - Олександр Поліщук, редактор газети "Сіті Рівне", Василь - Олексій Кривошеев, редактор газети "ОГО",  Оришка - Людмила Савонькіна, ведуча телеканалу "Сфера-ТВ", Горпина - Дарина Гузенкова, журналіст "Рівне вечірнє", Скакунець (писар) - Юрій Дюг, керівник інтернет-проектів порталу ogo.ua, Ничипір - Андрій Матвіїв, редактор відділу культури газети "Рівне вечірнє". А також виконавці ролей у першій виставі, журналісти Сергій Табаков, Оксана Жужельська, Світлана Сирота та Сергій Штурхецький.

В рамках проекту, який охресити «Журналісти змінюють професію», було зібрано близько 70 тисяч гривень. Майже 17 тисяч гривень виручили за квитки на першу виставу «Пошилися в дурні», яку журналісти-актори зіграли на сцені облмуздрамтеатру 14 червня. Вдруге п’єсу потенційні благодійники змогли побачити, 20 червня. І якщо запрошення на прем’єру коштувало 20 гривень, то вартість квитка на друге дійство становила в середньому 100 гривень.

Втім, як і попереднього разу, у вівторок в театрі був аншлаг. У залі – студенти, освітяни, медики, посадовці, підприємці, силовики. Найбільше, майже сотню запрошень, викупило ВАТ «Рівнеазот». Відтак, за попередніми підрахунками, вдалося зібрати майже 50 тисяч гривень. А разом за дві вистави – 70 тисяч гривень. Ці гроші підуть на лікування пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.

Проект «Журналісти змінюють професію» став четвертим етапом обласної благодійної акції «Подаруй можливість жити», яка впродовж року триває на Рівненщині під патронатом голови облдержадміністрації Василя Берташа. До акції приєдналися усі райони краю.Тепер свій внесок у цю справу зробили й журналісти. Відтак, загалом спільними зусиллями вдалося зібрати майже 400 тисяч гривень на лікування дітей, хворих на рак.

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"