вівторок, 19 липня 2011 р.

Пошилися в «атомники»: дубль третій

Неочікуваною виявилася для рівненських журналістів минула середа. Кожен представник ЗМІ отримав сповіщення у вигляді телефонного дзвінка щодо необхідності термінової появи у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі. Кожен, хто був задіяний у благодійному проекті – виставі Марка Кропивницького «Пошилися в дурні».


Після того, як 14 і 20 червня журналісти, серед яких і автор цих рядків, двома виставами в облмуздрамтеатрі у Рівному зібрали аншлаг, і як наслідок виручили 70 тисяч гривень на лікування онкохворих дітей, проект «Пошилися в дурні» було прикрито, а склад розпущено. Пригадується, як перед цими виставами журналісти говорили: «Ну коли вже це все закінчиться!». А коли закінчилось, сумували: «Невже ми ніколи більше не зберемося в складі акторської команди?».

Справді, на ту мить ми – актори і ті, хто нам допомагав, чітко знали, що в рамках проекту планувалося дати лише дві вистави. Коли ж минулого тижня нас усіх запросили до театру, внутрішній світ кожного стрепенувся: невже знову вийдемо на сцену?

Того ж вечора провели репетицію, аби з’ясувати чи не забули слова, дії на сцені. Один з акторів через роботу не зміг відвідати репетицію, тож наступного дня виходив на сцену після кількатижневої паузи. Складність була ще й в тому, що сцена була не рідна рівненська, - наша трупа вирушила в гастролі до міста атомників Кузнецовська.
Вистава відбулася у четвер. На початках «атомна» публіка видалася більш сонливою, ніж рівненська. Адже не реагували на ті стовідсоткові мізансцени, які у рівненського глядача викликали шквал оплесків. Лише на 2-й дії мешканці «кузні» прокинулися, почала розуміти жарти і всі тонкощі ситуацій, у яких раз-по-раз опинялися герої на сцені, і, як наслідок, вистава завершилася довгими аплодисментами.

Під час благодійної вистави у Кузнецовську цього разу для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні зібрали 35 тисяч гривень. У Кузнецовську комедію «Пошилися в дурні» зіграли на сцені палацу культури РАЕС імені Лесі Українки. Цьому посприяв перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко.
 
В результаті продажу запрошень, а також завдяки благодійним скринькам вдалося зібрати 35 тисяч гривень. Їх отримає онкогематологічне відділення обласної дитячої лікарні, де нині перебуває 19 дітей. Загалом упродовж 3-х вистав журналісти зібрали вже 105 тисяч гривень. І, якщо знайдуться люди, які організують журналістам-акторам можливість зіграти ще, я впевнений: жоден із нас від такої можливості не відмовиться. Адже ми робимо це не лише задля власного задоволення, а, в першу чергу, із святою метою – допомагаємо малечі.

В якості довідки: На Рівненщині вже протягом року під патронатом очільника області триває акція зі збору коштів на лікування онкохворих дітей «Подаруй можливість жити». Грошима ділилися посадовці, освітяни, медики, силовики, журналісти. Загалом спільними зусиллями вдалося зібрати понад 400 тисяч гривень. Тепер до цієї справи долучилися й атомники.

Допомогти онкохворим можуть усі охочі, скориставшись розрахунковим рахунком - 35425001001200 в ГУДКУ в Рівненській області; МФО 833017; ЗКПО 03067009 для надання благодійних внесків на лікування дітей онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.

Фотки Юрія Дюга. Більше фоток ТУТ

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"