четвер, 28 лютого 2013 р.

Про потенційних кандидатів до облради від м. Рівне

Як відомо, проміжні вибори до обласної ради відбудуться на Рівненщині 21 квітня в п’яти округах. Один із них – № 40 у Рівному. Рівняни втратили свого представника в облраді, оскільки попередній депутат-мажоритарник Олег Осуховський після проходження до парламенту склав із себе повноваження обласного депутата. Нині в місті активно обговорюють можливі кандидатури на вакантне депутатське крісло. До цих розмов прислухався й автор цих рядків.

Найбільш спостережливі вже, мабуть, помітили, що голова правління Асоціації працівників будівельної галузі м. Рівне Ігор Мічуда кілька місяців ненав’язливо, але стабільно з’являється на широкому загалі. 
Великі банери з привітаннями з новорічними та різдвяними святами на вулицях, оригінальні вітання рівнян із Днем закоханих на ручках вхідних дверей у багатоповерхівках міста, поява на телебаченні і в друкованих ЗМІ – такі речі в період очікування обласних виборів не проходять непоміченими. 
Відтак, мабуть, ніхто не здивується, якщо Ігор Володимирович таки з’явиться у виборчих списках. А він з'явиться. Днями Мічуда підтвердив автору цих рядків своє бажання йти по місту до облради. Нагадаю, Ігор Мічуда був депутатом міської ради минулого скликання від Народного руху України і входив до фракції «Наша Україна». Відкритим лишається питання, від якої з партій кандидат рушить на вибори, адже він вийшов із лав НРУ.

Екс-нашоукраїнець Віктор Матчук, якого на останніх виборах до Верховної Ради підтримала партія «УДАР», за умови участі в цих виборах має доволі високі шанси на перемогу. Восени він зайняв переконливе третє місце під час голосування за кандидатів до парламенту. 
Тож цілком логічно, що аналітики сватають його в кандидати до обласної ради і навіть припускають, що Вікторові Йосиповичу цілком до снаги подолати цю ланку. Проте наближене до Віктора Матчука джерело повідомило, що остаточне рішення ще не прийняте і що можливий кандидат більше схиляється на користь того, аби все таки не брати участь у передвиборчій гонці.

Ще один потужний потенційний кандидат в облраду – Олег Червонюк. Шанси Олега Казимировича на перемогу нині оцінюють найвище з-поміж усіх прогнозованих кандидатів. Мовляв, друге місце на парламентських виборах засвідчує високий рейтинг Червонюка. 
 До того ж у сороковий округ входить район льонокомбінату, а отже, власникові підприємства гарантована безвідмовна підтримка його мешканців. Адже на виборах до Верховної Ради рішенням ЦВК цей район міста був відділений від 152-го округу, що, вочевидь, стало чи не головною причиною, чому Олег Червонюк не виграв торішні вибори. Хоча, попри всі ці міркування, нещодавно в ефірі одного з місцевихтелеканалів Червонюк чітко заявив, що обласні вибори його не цікавлять і балотуватися він не буде. Чи змінить він свою думку, побачимо зовсім скоро.

Колишній народний депутат бютівець Юрій Прокопчук швидше за все рушить до облради як єдиний кандидат від Об’єднаної опозиції. На засіданні бюро міської організації партії «Батьківщина» було рекомендовано його кандидатуру.
 Хоча офіційно висуватиме кандидата обласна конференція партії. Подейкують, що за рівненський сороковий округ тривалий час «воювала» ВО «Свобода», аби на тлі успіху Олега Осуховського знову висунути свого представника. Але зважаючи на неофіційні плани Прокопчука балотуватися на міського голову Рівного на виборах до місцевих рад 2015 року, сороковий округ нібито дістався саме йому.

На виборах очікується і кандидат зі сталим електоратом – висуванець Комуністичної партії Микола Шумелянко, який отримав доволі непогану підтримку на минулих парламентських виборах. 
 Із достовірного джерела стало відомо, що його кандидатура вже затверджена, отже, Шумелянко точно братиме участь у боротьбі за крісло обласного депутата.

Прогнозують участь у цих виборах і голови обласної організації Української національної консервативної партії Лілії Москальової
 За останні кілька місяців лідер цієї політичної сили Олег Соскін декілька разів відвідував Рівне з робочими зустрічами, у яких брала участь і пані Москальова. Подейкують, що саме тоді було прийняте рішення спробувати поборотися за голоси електорату на місцевих виборах.

Сватають у кандидати і лікаря Романа Коваля, який торік балотувався до парламенту від УНП. 
 Для Української народної партії проміжні вибори – це ще один шанс спробувати отримати своє представництво на рівні місцевих рад. Восени на виборах до парламенту Коваль зайняв сьоме місце з-поміж 13 кандидатів, набравши при цьому трохи більш як тисячу голосів.

Ще однією кандидатурою може виявитись екс-військовий, перший заступник голови Громадської ради при УМВС Олександр Зайчук
 Декілька останніх місяців він демонструє високу громадську активність, також веде активну діяльність в інтернеті та соціальних мережах. За ним, так само як і за Ігорем Мічудою, нині з інтересом спостерігають усі, хто цікавиться політикою. А нещодавно на своїй сторінці "В контакті" Зайчук опублікував посилання на спільноту "Олександр Зайчук - кандидат в депутати", тим самим підтвердивши наші здогадки щодо його кандидатства.

Також можна припустити, що Радикальна партія Олега Ляшка для зміцнення своїх позицій на обласному рівні може висунути своїх представників на цих виборах. Зокрема, по Рівному в ролі кандидата може з’явитись очільник обласної організації цієї партії Назарій Поліщук
 Наразі коментувати можливість своєї участі у виборах він відмовився, мотивуючи це тим, що нині лише розглядається такий варіант розвитку подій.

Теоретично у проміжних виборах міг би взяти участь Вадим Сторожук, котрий під час осінніх парламентських виборів зняв свою кандидатуру в розпалі агітаційної кампанії. 
 Тоді подейкували, що головною метою участі в тих виборах для Сторожука було засвітитися і підняти свою впізнаваність перед виборами до місцевих рад 2015 року. Проте ніщо не заважає йому спробувати свої сили на проміжних виборах вже тепер.

Нагадаю, реєстрація кандидатів відбуватиметься з 18 по 23 березня. Тоді й будуть розставлені всі крапки над «і». В тому числі ми тоді отримаємо відповідь на питання, хто на цих виборах буде кандидатом в облраду від влади і які ще партії висунуть своїх кандидатів. Певен, тоді почуємо ще декілька відомих у Рівному імен.

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"