середу, 27 березня 2013 р.

Рівняни обиратимуть депутата з-поміж восьми кандидатур


Нарешті політичні сили провівши партійні конференції визначилися кого висуватимуть на проміжні вибори до обласної ради. Як відомо, на виборчі дільниці 21 квітня підуть і рівняни, які мешкають в межах сорокового округу. Тож з-поміж кого вже невдовзі обиратимемо свого депутата з’ясував автор цих рядків.

Від партії «Українська платформа «СОБОР» на цих виборах за уподобання електорату змагатиметься відомий рівненський лікар Роман Коваль. На осінніх парламентських виборах він балотувався до Верховної Ради від Української народної партії та зайняв восьме місце із тринадцяти кандидатів, при цьому набравши трохи більше тисячі голосів. 

Нині Коваль змінив політичний прапор, як він повідомив автору цих рядків, через розбіжність у поглядах із очільницею обласного УНП Світланою Ніколіною. Також попри те, що Роман Коваль висуванець «СОБОРу», у документах він значиться як безпартійний.

Партія захисників вітчизни на цих виборах висунула кандидата лише по рівненському округу. Ним став екс-військовий Олександр Зайчук. Це молодий кандидат, котрий в якості військовослужбовця-контрактника служив у багатьох країнах світу, в тому числі й в Іраку. 

Нині Олександр повернувся додому та активно зайнявся громадською діяльністю, яку згодом підкріпив офіційним званням – кандидат в депутати.

Від комуністичної партії України за крісло депутата облради боротиметься вже відомий рівнянам Микола Шумелянко. Відомий своєю участю в осінніх виборах до Верховної ради, на яких зайняв високе шосте місце, набравши більш як три тисячі голосів. 

З цих результатів видно, що кандидат має свій сталий електорат і в якій кількості. І якщо для перемоги на парламентських виборах такої кількості голосів Миколі не вистачило, то на виборах до обласної ради, за умови невисокої явки виборців та активної явки прихильників компартії, може бути достатньо для того, аби всерйоз заявити про себе.

Провладна Партія регіонів на вибори кинула безпартійного заступника начальника обласного управління освіти, начальника відділу професійно-технічної та вищої освіти Петра Коржевського. 

Цікаво, що він вже був кандидатом до Рівненської обласної ради у 2010 році. Щоправда тоді Петро Коржевський був у партійному списку «Нашої України» і кандидатом від цієї політичної сили по мажоритарному округу міста Рівне. Однак тоді здобути мандат йому не вдалось.

Ще одним сильним кандидатом називають висуванця партії «Європейська платформа» Ігоря Мічуду. Відомий рівненський будівельник вже має досвід депутата Рівнеради, а тепер вирішив спробувати свої сили у боротьбі за крісло обласного обранця. 
фото з ogo.ua
Сам Ігор Володимирович повідав автору цих рядків, що впевнений у своїй перемозі, адже йому відомо про проблеми і він знає як їх слід вирішувати, маючи важелі впливу в обласній раді.

Спробує повернутися у політику обласного рівня і колишній заступник голови облдержадміністрації за часів Віктора Матчука, висуванець партії «Об’єднані ліві та селяни» Олег Торкунов.

Конкуренцію йому на іншим кандидатам складатиме й Петро Поліщук, якого в бій за депутатське крісло кинула Українська народна партія.

А єдиним кандидатом від об’єднаних опозиційних сил по Рівному став нині діючий депутат та керівник фракції ВО «Свобода» в Рівнераді Олексій Бучинський. Подейкують, що молодий політик, за умови проходження до обласної ради, може очолити там фракцію цієї політичної сили. 

Натомість в Рівнераді буде призначено нового керівника фракції, а місце Бучинського займе наступний у партійному списку «Свободи». Кажуть, що ним є телевізійний журналіст Павло Шамшин. Тож, якщо хлопець не візьме самовідвід, в міськраді може стати на одного журналіста більше.

Загалом у п’яти округах за умови успішної реєстрації візьмуть участь тридцять кандидатів: найбільше – по вісім у Рівному та Костополі, по п’ять – у Гощі та на Демидівщині, а найменше – чотири кандидати боротимуться за місце в облраді у Кузнецовську. Нагадаю, проміжні вибори до Рівненської облради відбудуться 21 квітня поточного року. 

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"