четвер, 13 вересня 2012 р.

Чому автора блога дядьком Полом кличуть

Сьогодні випадково зустрів мера Рівного Володимира Хомко. Вгледів мене, піднімається по сходах із дуже задоволеним обличчям, і після "добрий день" - "добрий день", каже мені з посмішкою: "Слухай, а що то ти таке придумав - "Дядько Пол", то чого то ти так?". Кажу "Довго розказувать, в хвилинку не вкладемось", та й ми почалапали хто куди. Все б нічого, але ця розмова надихнула мене створити допис, де врешті-решт пояснити усім, кому цікаво, коли і за яких умов громадянина України Олександра Поліщука стали кликати дядьком Полом :) І принагідно повідаю про те, що свого часу спонукало автора цих рядків створити даний блог.  


Спочатку про дядька Пола. Це прізвисько початкує ще зі шкільних часів. В школі мене кликали mc pol і позиціонував себе я із реп-культурою. По її закінченню до моїх рук потрапила гітара і я зрозумів, що в світі існує ще якась музика. Відтак почав освоювати гру на інструменті, а з нею і розширювати свій музичний кругозір й смаки. В той час приставка «mc» зникла, а от pol (Пол) залишилось. Як ви зрозуміли, прізвисько Пол народилося завдячуючи першим трьом буквам мого прізвища.

На фото мені років 15-16. На всяк випадок зазначу, що я посередині :)
 
Приставка «дядько» з’явилася тоді, коли Пол у 2007 році зареєструвався на найпопулярнішому на той час серед рівненської молоді порталі bazika.ua. Трапилося так, що серед понад десятитисячної аудиторії користувач здобув певне визнання й авторитет. Відтак, творець і єдиний на той час  адміністратор порталу «Базіка» Богдан Процюк запропонував користувачеві під ніком pol стати модератором ресурсу, а згодом і другим адміном. Відколи на порталі почали діяти два адміністратора, на його форумі дуже часто почало з’являтися словосполучення «дядько Пол». Свого часу я поцікавився в однієї із користувачок «Базіки», чому та кличе мене дядьком. «Тому, що ти асоціюєшся у мене з таким собі файним українським дядечком», - відповіла вона не задумуючись.

 
Звідки взявся цей блог. На піку інтернет-популярності дядька Пола швидко прогресуючий журналіст та починаючий громадський діяч Олександр Поліщук у 2008 році захопився темою нових медіа та блогосферою. Оскільки в той час в рівненських локальних інтернет-спільнотах хто такий дядько Пол вже добре знали, вигадувати велосипед я не став. Перший, званий офіційним, блог отримав назву «Блог дядька Пола». Невдовзі на світ з’явився і неофіційний блог «Записи дядька Пола». У першому я публікував суспільно важливі або просто цікаві дописи. У другому - легке чтиво – власні думки, історії, що траплялися зі мною, репортажі з поїздок тощо.

Завдяки регулярності дописів за кілька років дядько Пол став відомий вже у першу чергу як блогер, а не адміністратор Базіки. Відтак рівненські інформаційні інтернет-портали, які один за одним відкривали розділ «Блоги», почали запрошувати дядька Пола до ведення блогу у них. Таким чином, крім двох персональних, ще три блоги я веду на порталах 4vlada.com, ogo.ua, takeinfo.net. Як правило, кожен новий допис дублюється на кожен з цих блогів.

До слова. Мабуть, завдяки масовому охопленню локальної рівненської блогосфери, цілком логічною для дядька Пола стала перемога у VIІ обласному журналістському визнанні «Журналістська перемога» в номінації «Блоггер року» у 2012 році. Це найпопулярніший конкурс-рейтинг серед журналістів Рівненщини, де переможці обираються шляхом голосування працівників ЗМІ за номінантів, поданих оргкомітетом конкурсу.
 І трохи статистики. Оскільки завели мову про цей блог, кину трішки статистичних речей:

- Загальна історія переглядів станом на 13 вересня 2012 -30 450
- Найвища місячна відвідуваність була зафіксована у липні 2012 року - 2241 
 - Найвідвідуванішим дописом з-поміж усіх, що є на блозі, є фоторепортаж "Як я був в Чорнобилі" - 2061 перегляд сторінок. 
- В трійці країн за переглядами - Україна, Росія та США


p.s. Скиньте мерові ссилку на цей допис, він же цікавився :)
 фото ілюстративне ;)

1 коментарі:

TOFIK сказав...

Статистика з США сам знаєш від кого!

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"