середу, 14 квітня 2010 р.

ЩО БУДЕ З РІВНЕНСЬКИМ СКЕЙТ-ПАРКОМ? На замітку екстрималам

Вже котрий тиждень активна молодь Рівного живе чутками та хвилюваннями: що буде з майданчиком для екстремальних видів спорту - скейт-парком. Його демонтували з-під віком ОДА ще наприкінці березня з обіцянками знайти інше місце. Проте далі обіцянки справа не рушила.

- Одного «не прекрасного» дня демонтували наш скейт-парк, просто склали під забором - і все, - пригадує ролер на прізвисько Фейнберг. - Особисто я ледь не щодня ходжу до адміністрації, перевіряю, чи нічого не змінилося. Хлопці говорили, що новий голова ОДА сказав, що на скейт-парку «катаються алкаші та наркомани, які постійно п’ють під вікнами адміністрації».

Звідси виселили, а натомість нічого не запропонували. Екстремали змушені знову повернутися на вулиці міста, кататися на бордюрах і псувати їх. А дехто з просто почав пиячити, бо раніше реалізовували себе в екстриимальному спорті, а нині немає чим зайнятися. Розмова про п’янки на колишньому скейт-парку – це міф.

Так, бувало, що дехто хлопців наприкінці дня брав собі пива, адже катання – річ виснажлива, хочеться розслабитися. Але щоб буянили чи негарно себе вели – такого не пригадую. Зрештою, більшість молоді, яка катається на скейт-парку, взагалі не вживає алкоголю, навіть пива, і не палить. Тому, якщо тільки на цих підставах «згорнули» скейт-парк, то я безмежно здивований…

Голова Рівненської ОДА Василь Берташ зі здивуванням сприйняв інформацію про те, що нібито він прикрив улюблене місце скейтерів. Про це повідомили з прес-служби адміністрації.

- Територія, на якій знаходився скейт-парк, належить обласній раді, а не адміністрації. Саме вони разом із міською владою прийняли рішення не закрити, а перенести місце тренувань екстремалів, - повідомила керівник прес-служби ОДА Юлія Гуменюк. – Переселення співпало з призначенням Берташа, тож, напевно, молоді люди подумали, що саме він доклав зусиль до цього.

Але голова сам здивувався, коли почув це. Скейт-парк відкриють в іншому місці, оскільки за час його перебування під ОДА надійшло дуже багато скарг на гамірність та пиятику молоді саме на цьому місці. Тож обласна рада спільно з міською владою тимчасово призупинили функціональність скейт-парку.

Де ж тепер тренуватимуться рівненські екстримали? Які перспективи у старого-нового скейт-парку? З цими запитаннями автор звернувся до міської влади.

- Ми запропонували хлопцям-екстрималам декілька нових місць для перенесення скейт-парку, зокрема поблизу стадіону «Авангард», - повідала заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. - Але тамтешній майданчик їм не підійшов, сказали, що не огороджений, не охороняється. Нині хлопці розглядають ще декілька місць. Поки що схиляються до варіанту в мікрорайоні Ювілейний.

Туди має виїхати спеціальна комісія на чолі з начальником управління сім’ї, молоді і спорту, оглянути все. На мою думку, коли визначимося з новим місцем для скейт-парку, треба укласти двосторонню угоду між владою і представниками екстрималів на предмет відповідальності.
Тобто місто надає майданчик, а хлопці зобов’язуються утримувати його в належному стані, зберігати майно і відповідати за ту територію.

Я не хочу, аби молодь думала, що владі «по барабану» її проблеми та побажання, бо скейт-парк вже кілька тижнів не функціонує. Просто пошуки нового майданчика затягнулися. Адже він має відповідати певним нормам. Наприклад, знаходитися не у житловому масиві, щоб мешканці не скаржилися… Ще раз наголошую, що хвилюватися екстрималам не варто – скейт-парк із Рівного нікуди не зникне.

0 коментарі:

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"