пʼятницю, 1 липня 2011 р.

Політики звернули увагу на допис про дії міліції на Берестечку

Я та інші рівненські журналісти сьогодні, 1 липня, отримали лист від Рівненського обласного осередку Української народної партії з темою "Для кого готувалися воронки на "Берестечку?"". В листі зазначені цитати із допису "Берестечко: як міліція заважала працювати журналістам".

Я, як автор допису, не заперечую проти того, аби він був використаний чи розповсюджений. Єдине, що хочу попрохати у політиків - не використовуйте це для розпалу політичних війн чи ведення політичних ігрищ. Я підняв проблему, на яку, з точки зору громадянської відповідальності, потрібно звертати увагу, впливати на недопущення подібних випадків у майбутньому.

Якщо ви, УНП, чи будь-яка інша політична партія, здатні вплинути на підвищення правової обізнаності правоохоронців чи посприяти вільному доступу до інформації журналістам у майбутньому, прошу вас докласти до цього максимальних зусиль.

Нижче цитую вищезгаданий лист від УНП, який розіслала прес-служба регіонального осередку партії.

1 липня 2011 р.
ДЛЯ КОГО ГОТУВАЛИСЯ ВОРОНКИ НА «БЕРЕСТЕЧКУ»?


Як відомо, минулої неділі в Пляшевій, що на Рівненщині, відзначали 360-ту річницю Берестецької битви. Як і в минулі роки, цьогоріч урочистості відбулися за звичним сценарієм: літургія, виступи політиків, козацька кухня, невеличкі театралізовані дійства тощо. Щоправда, було проведено масштабний захід – так звану військову реконструкцію козацької баталії 360-літньої давності.
 

Під час цього дійства греміли гармати, стріляли рушниці,  козаки іздили на конях, гості мали змогу придбати сувеніри, книги, диски та усілякий патріотичний крам. Скуштувати можна було усе: від пиріжків, тарані, кулешу та солодкої вати до ковбас, шашлику та печених поросят з хроном у роті. Щоправда, горілка та пиво теж лилися рікою, незважаючи на запевнення обласної влади про заборону торгівлі алкоголем. Одним словом, відзначення «свята» (а насправді сумної дати розгрому нашого війська) вдалося.

На мітингу перед громадою виступили: лідер Української Народної Партії Юрій Костенко, Голова РОО УНП Світлана Ніколіна, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, депутат обласної ради Сергій Штурхецький, позафракційний депутат ВР Олег Ляшко та ін.


Куди більше претензій було до організації охорони заходу. По периметру розставили міліціянтів, які мали стримувати всіх охочих проникнути на територію проведення баталій чи на майданчик, де знаходилися організатори, ЗМІ та інші причетні до битви особи. Останні мали спеціальну перепустку, яка надавала право працювати по той бік огорожі. Проте міліціянти бозна звідки отримали наказ не пропускати нікого. Таким чином учасники заходу, які з тих чи інших причин опинилися за мотузкою, не могли потрапити назад.


«Піком маразму прийнятого рішення стала ситуація, коли міліціонери почали блокувати журналістів. Ні бейджі-пропуски, ні журналістські посвідчення аргументом для правоохоронців не стали» (http://isaidmeow.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html), – наголошує у своєму блозі журналіст Олександр ПОЛІЩУК.


І справді, охорона громадського порядку забезпечувалася на Берестечку завжди: і за Сороки, і за Червонія, і за Матчука. Проте, у всьому треба знати міру. Фанатизму тут проявляти не потрібно. Добре, що цього року влада не повторила помилок Віктора Матчука і допустила до виступу усіх бажаючих (проте сама на імпровізованій сцені чомусь не виступила). Та й наявність «воронка», схованого біля громадської вбиральні сприймається з іронією. Кого збиралися брати? Опозиціонерів? Простих людей чи самих політиків?


Прес-служба Рівненської обласної організації УНП

4 коментарі:

Анонім сказав...

а шо ти так перелякався? Не бійся, рейтинг газети від того не впаде, до речі, все ніяк неможу знайти її в продажі. Подякуй, що згадали про тебе, пропіарили, а то на одних театральних потугах популярності не здобути. А ці УНПісти то взагалі пародія на якісь патріотичні натяки, ще про Червонія розсилку зробили до роковин. Шкода нема його на них, а то забули шавки своє місце шісток, голосочок прорізається... тільки як воно чмом було, то таким і лишиться

дядько пол сказав...

як можна серед понад 50 точок роздрібного продажу не знайти газету) із задоволенням можу дати перелік всіх точок)
не треба чипати театральні потуги, туди ніхто не йшов заради піару...(

Дарина сказав...

Добре, що ти висвітлюєш і такий негатив, Дядько Поле, як перешкоджання роботи журналістам, які приїхали про це написати. Читач іноді й не здогадується, ніскільки важко журналісту діставати інформацію і через які труднощі заради цього проходити. А Аноніму хочу сказати, що він не має права звинувачувати тебе у тому, що ти злякався, бо сам такий боягуз, що й назватися боїться. І театр теж прошу не зачіпати, а своє скреготання від заздрості зубами залиште собі, Аноніме

дядько пол сказав...

Дарино, я не хочу щоб мене асоціювали з тим, що цим дописом я створив платформу для піару когось із політиків, типу, хто перший здогадався той і підхопив.
А про тему... чхати хотіла міліція хто тут що пише...

Дописати коментар

Про мене ;)

Моє фото
Журналіст, блоггер, адмін найбільшої спільноти м.Рівне у ВК "Типове Рівне"
 
Передрук матеріалів ЛИШЕ за погодження з автором або за умови наявності гіперпосилання на "Блог дядька Пола"